Hallókészülékek fajtái

A Phonak hallást segítő készülékek története.

0

HALLÓKÉSZÜLÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA - HALLÓKÉSZÜLÉK SZAKÜZLET

 

 

http://fundafon.hu/

dr. Süveges Kinga

fül-orr-gégész, audiológus

Szent Rókus Kórház
Szakrendelő Intézet
Audiológia Szakrendelés
1085 Budapest, Stáhly u. 7-9.
V. emelet 517.
Telefon: 06-70-376-4361

 

Phonak hallókészülékekről

hallókészülékA Phonak hallókészülékek története

1947-ben egy francia-belga befektetői csoport megalapítja az AG für Elektroakustik nevű céget, aminek központja Zürichben található. A cég hallókészülékekkel is foglalkozik.
1965-ben egy új korszak kezdődik a vállalat számára, ugyanis ekkor felvásárolja Ernst Rihs összes részvényét. Beda Diethelm is csatlakozik a céghez, néhány évvel később pedig Rihs fiai is bekapcsolódnak a hallókészülékek piacába.
1978-ban bemutatják a SuperFront nevű hallókészüléket, ami a piacon akkor a legerősebb. Elkezdik a gyermekgyógyászati kutatásokat is. A Phonak Németországban és Franciaországban is terjeszkedik.
1980-ban Erik Rihs halála után két fia veszi át a cég vezetését.
1992-ben megkezdik a vezeték nélküli készülékek gyártását, amivel hirtelen megnő a piacon a befolyásuk.
1996-ban a piacon bemutatják a MicroLinket, ami a világ legkisebb FM vevője.
1997-ben a Phonak megnyitja új technológiai központját.
2006-ban elindítja saját kampányát, amiben felhívja a figyelmet a hallás fontosságára és a halláskárosodás kezelésére és megelőzésére.
2007-ben a Phonak Holding Rt. új nevet kap: ezentúl Sonovaként ismerik. Vietnamban kezdik meg a hallókészülékek gyártását.
2008-ban a Sonova bemutatja első vízálló hallókészülékét.
2009-ben sikeresen elindítják az Audeo Yes-t, ami egy kivételes design-nyal bíró hallókészülék.
2010-ben piacra dobnak olyan készülékeket, amiknél már jelentősen javul a beszédértés. Ebben az évben megnyitják az új gyártási és technológiai központjukat is.
2011-ben a Sonova létrehozza az első olyan hallókészülékét, amit akár négy hónapig is lehet megszakítás nélkül viselni. A készülék a dobhártya közelében helyezkedik el, így a mindennapi tevékenységek során is könnyedén viselhető.
2012-ben elindították a Quest nevű új platformukat. E binaurális technológiának köszönhetően a hallás és a megértés teljesen optimálissá vált szinte minden helyzetben. A Phonak hallókészülékei már hatékonyan képesek csökkenteni a szél- és a háttérzajokat, így akár 45%-kal javulhat a beszédértés a kihívást jelentő helyzetekben is.

 

Phonak hallókészülékek

Phonak hallókészülék

A Sonova cég - 2007-ig a Phonak - egy svájci cég, ami halláskészülékekre és vezeték nélküli technológiákra specializálódott. A Sonova Group négy divízióval rendelkezik, hozzátartozik a Phonak Hearing Systems, az Unitron Hearing, a Phonak Communications and Advanced Bionics és a Connect Hearing Australia. 
2007. augusztus 1-jén a Phonak Ag hivatalosan megváltoztatta a nevét: Sonova Holding AG lett. Azonban a cég termékeit továbbra is Phonak néven értékesíti. A Sonova/Phonak cég gyökerei az AG für Elektroakustik vállalatból erednek, ami 1947-ben alakult meg. A vállalat 1965-ben megvásárolja az Ernst RIHS-t és 2007-re már a csoport mintegy 4200 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.
A Phonak volt a névadó szponzora az UCI ProTour csapatnak, ami 2002 és 2006 között volt aktív. 2006-ban a Phonak egyesülni akar a GN ReSounddal, ám az európai szabályozási ügynökségek blokkolja ezt az egyesülést.
2006 őszén a Phonak elindítja Hear the World kezdeményezését, melyben megteremti a hallás és a halláskárosodás tudatos megközelítésmódját, elősegítve ezen az egész bolygón a jó hallást. A Hear the World célja, hogy a közvélemény megtudja, hogy milyen szociális és érzelmi következményei lehetnek a halláskárosodásnak és milyen lehetőségek állnak fenn azok számára, akik hallássérültek. Olyan világhírű művészek csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint Placido Domingo, a Bécsi Filmharmonikusok tagjai, Bryan Adams, Joss Stone.