Hallókészülékek fajtái

A Oticon hallást segítő készülékek története.

0

HALLÓKÉSZÜLÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA - HALLÓKÉSZÜLÉK SZAKÜZLET

 

 

http://fundafon.hu/

dr. Süveges Kinga

fül-orr-gégész, audiológus

Szent Rókus Kórház
Szakrendelő Intézet
Audiológia Szakrendelés
1085 Budapest, Stáhly u. 7-9.
V. emelet 517.
Telefon: 06-70-376-4361

 

Az Oticon hallókészülékekről

 Az Oticon hallókészülékekről

Oticon IntigaAz Oticon technológiája

Az Oticon technológiáinak alapvető célja, hogy az agy működésének útját támogassa. Azáltal, hogy megőrzi a jel természetesen jellemzőit, a technológia segíti az agyi folyamatok összehangolását, hogy az kiválaszthassa és feldolgozhassa a megfelelő hangokat. A felhasználót nagymértékben segíti abban, hogy könnyebben hozzáférhessen a beszédhez és ahhoz, hogy mi folyik körülöttünk.
A beszéd megértésének javításának legjobb módja, hogy megőrizzük a természetes jel minőségét és egyszerre javítsuk a hangminőséget is. A RISE 2 platform lehetővé teszi, hogy több térbeli beszédhangot és hangjelet felfogjunk és megőrizze azok akusztikai tulajdonságait, valamint úgy manipulálja őket, hogy csak extrém körülmények között torzítják el az elsődleges jelet.

A digitális és vezeték nélküli hangfeldolgozó is megkönnyíti a hallásélmény elérését. A RISE 2 a vezeték nélküli és binaurális technikát egyesíti magában. A kétszeres sebesség és megnövelt számítási teljesítmény az Oticont második generációs vezeték nélküli hangkészülékké teszi. A platform hatékonyabb feldolgozást ígér, mint valaha, sőt eszközei kisebbek is, így kevésbé feltűnőek.

Az Oticon legfejlettebb készüléke: az Intiga
Az Intiga nemcsak egy újabb hallókészülék. Könnyen hozzá lehet szokni, azonnal el lehet fogadni, így az átmeneti időszak is zökkenőmentes és pozitív tapasztalatot jelent. Az Intiga úgy lett megalkotva, hogy maximalizálja a felhasználói élményt és minimálisra csökkenti az alkalmazkodáshoz való szükséges időt és erőfeszítést. A finoman kialakított és teljesen automatizált hangfeldolgozó úgy lett kialakítva, hogy szinte láthatatlan mindenki számára. A fül mögötti rész kialakítása is a készülék észrevehetetlenségéért felel. A láthatatlan vevőhuzal és az ergonomikus kialakítású hangszóró biztosítja a kényelmes viseletet és a nap folyamán való viselést. A hallókészülék felszíne sima és töretlen, nyomógombok nélküli, így nem hívja fel magára a figyelmet.
Az Intiga a fejlett, vezeték nélküli binaurális hangfeldolgozást támogatja. Arról van szó, hogy a hangokat könnyű megkülönböztetni és a beszélgetések is könnyen követhetőek, mind szemtől-szembe, mind telefonon keresztül.