Hallókészülékek fajtái

A Siemens hallást segítő készülékek története.

0

HALLÓKÉSZÜLÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA - HALLÓKÉSZÜLÉK SZAKÜZLET

 

 

http://fundafon.hu/

dr. Süveges Kinga

fül-orr-gégész, audiológus

Szent Rókus Kórház
Szakrendelő Intézet
Audiológia Szakrendelés
1085 Budapest, Stáhly u. 7-9.
V. emelet 517.
Telefon: 06-70-376-4361

 

A Siemens hallókészülékeiről

hallókészülékA Siemens hallókészülékek története

A Siemens már közel 150 éve kísérletezik az olyan termékek megalkotásában, ami könyebbé tehetné a nagyothallók életét. Werner von Siemens 1878-ban hozta létre az első műszaki hallásjavító készüléket, a Phonophort, ami tulajdonképpen az első, speciálisan a nagyothallók számára alkalmas telefonhangszóró volt. A Phonophort tömegesen kezdték el gyártani, így megnyílt az út a hallástechnológia fejlődése előtt.
1910-ben a Siemens megkezdi az első hallókészülék-család sorozatgyártását, így egyre több nagyothallóhoz jutnak el ezek a termékek. Nyilvánvaló, hogy a két világháború ezen a területen is lelassítja a fejlődést, viszont a béke helyreálltával újra megkezdődnek a kutatások, aminek eredményeképpen 1949-ben a Siemens bemutatja a világ első dobozos hallókészülékét, a Phonophor Alphát.
A Phonophor Alpha sikerén felbuzdulva egyre több pénzt és energiát fektetnek a fejlesztésbe, aminek köszönhetően 1959-ben a Siemens bevezeti az első fülmögötti hallókészülékét (Auriculette 326), majd 7 évvel később bemutatja az első hallójárati készülékét (Siretta 339).
1987-ben dobják piacra a Telost, ami a hallásjavító technológia világában az első távirányító, majd 10 évvel később a cég bemutatja első digitális hallókészülékét. Az évek folyamán megjelenik a Siemensnél a hárommikrofonos készülék, majd a vezeték nélküli technológiával működő hallásrendszer.
A 2000-es években a fejlődés hatalmas lendületet vesz: a Siemens 2006-ban kifejleszti a világ első tanítható hallókészülékét, majd bevezeti  a forradalmian új vezeték nélküli funkcióbővítő rendszert, amely lehetővé teszi, hogy hallókészülékek gond nélkül rákapcsolódhassanak a kedvenc audio eszközökre. 2011-ben piacra dobják az első vízálló hallókészüléket is.
A Siemens hallókészülékei már 19 éve Magyarországon is elérhetőek

 

siemens hallokeszulekA Siemens hallókészülékek technológiája

A Siemens cég is nagy segítséget jelent a hallássérültek számára, hogy ők is élvezhessék az élet összes decibelét. A cég már több, mint 130 éve jelen van a piacon és vezető szerepet tölt be a hallókészülékek technológiája területén. A fejlődés ma sem állt meg, hiszen a Siemens számos új fejlesztéssel állt elő, amik az eszközök teljesítményét növelik, valamint formatervezési és kényelmi megoldásait védik. Innovatív készülékek fejlesztésén fáradoznak, amik minden igényhez és életstílushoz kiválóan alkalmazkodnak.
Pure: A Siemens kis méretű, szinte észrevehetetlen készüléke, ami tiszta beszédértést, kényelmes és személyre szabott hallást biztosít viselőjének. ultra kis méretben és 16 színben kapható, teljesen automatikus. Újító, hiszen 3 erős hangszóróval felszerelt, vagyis a közepesen súlyos halláscsökkenésig használható.
Life: Karcsú, intelligens és kifinomult modell. Elegáns megjelenésű és rendkívüli teljesítménnyel bír. Teljesen automatikus, azonnali illesztési koncepcióval rendelkezik és minimális karbantartást és után állítást igényel. Könnyen kezelhető és még a fülzúgás kezelésére használható.
A könnyen kezelhető, erős és forradalmian új Siemens BestSound Technológiával ellátott készülék problémamentes hallást biztosít. A Motion hallókészülék fülbe helyezhető és fülmögötti változatban is kapható.
A fülmögötti készülékek egyszerűen újratölthető elemekkel és forradalmian új Siemens BestSound technológiával rendelkeznek, illetve vezeték nélküli kapcsolatot is biztosít. Ezek a készülékek sokféle megoldási lehetőséget nyújtanak, egyszerűen használhatóak és kis méretükből fakadóan meglehetősen egyszerű viselésük. Komfortosabb a hangzása. A Motion képes arra, amire egyetlen más mélyhallójárati hallásjavító megoldás sem: vezeték nélkül kapcsolódik kedvenc audio eszközéhez. A fülbe helyezhető készülékek kisebbek, a fülhöz jobban igazodnak és többféle bőrszínben megvásárolhatóak.