Hallókészülékek fajtái

A GN ReSound hallást segítő készülékek története.

0

HALLÓKÉSZÜLÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA - HALLÓKÉSZÜLÉK SZAKÜZLET

 

 

http://fundafon.hu/

dr. Süveges Kinga

fül-orr-gégész, audiológus

Szent Rókus Kórház
Szakrendelő Intézet
Audiológia Szakrendelés
1085 Budapest, Stáhly u. 7-9.
V. emelet 517.
Telefon: 06-70-376-4361

 

A GN ReSound hallókészülékekről

hallókészülékGN ReSound hallókészülékek története

GN ReSound hallókészülékek története
A GN ReSound öt vállalat egybeolvadásából jött létre. Ez a cég egy erős keveréke a jól képzett szakembereknek, a hatalmas technológiai fejlesztéseknek és a különböző kultúráknak, amiknek köszönhetően a GN ReSound mára már piacvezetővé vált.
Az öt cég, amiből a GN ReSound létrejött a ReSound Corporation, a GN Danavox, a Beltone, a Philips és a Viennatone.
A GN ReSound ősatyja a Danavox, amit 1943-ban alapítottak meg Koppenhágában. A cég mindig dinamikus újító volt, így a vállalat a megalakulást követő negyedik évben bemutatja első hallókészülékét. A Gerd Rosenstand által alapított vállalatot 1977-ben felvásárolja a
GN Store Nord és GN Danavoxra kereszteli át.
A ReSound Corporationt 1984-ben alapították Redwood Cityben (Kalifornia).
Rodney Perkins cége az AT & T Bell Laboratiories-szel együtt dolgozva létrehoznak egy olyan készüléket, ami új jelfeldolgozással rendelkezik. Ez az első alkalom, amikor a hallókészülék képes javítani a hangerő érzékenységét, ami áttörést jelent a felhasználói kényelem tekintetében. Ennek az újításnak köszönhetően a ReSound piacvezető pozícióra tesz szert.
1996-ban a GN Danavox és a ReSound létrehoz egy közös megállapodást, hogy így sokoldalú és nagy teljesítményű digitális hallókészülékeket fejlesszenek ki.
Az eredmény valami drámaian új: a szoftver alapú digitális hallókészülék.
Ez a termék egy sor újfajta hangfeldolgozási képességet hordoz magában.
1999-ben a ReSound megvásárolja a Danplaxet, majd a GN Danavox anyavállalata a GN Store Nord a ReSound valamennyi részesedését megszerzi, illetve 2000-ben a Beltone-t is felvásárolják, ami akkor a világ hetedik legnagyobb hallókészülék gyártója és így megalakul a GN ReSound Group.
2003-ban lérehozzák a ReSound azon hallókészülékeit, amik akkoriban a legjobb hangminőséget közvetítik. 2008-ban a készülékek már sokkal kisebbek és egyre nagyobb teljesítményűek, a fülben szinte alig láthatóak.
2010-ben a ReSound Alera válik az iparág vezető hallókészülékévé, amiben a vezeték nélküli hálózat segítségével csatlakozhatunk a televíziókhoz, a hifikhez, mobilokhoz és más Wi-Fi-s technológiához.
A GN ReSound egyike a világ legnagyobb hallókészülék, audiológiai és diagnosztikai műszergyártó cégeinek, több, mint 80 országban képviselteti magát.
Székhelye a dániai Ballerup, a GN ReSound a GN Store Nord cég része.


ReSound DotA GN ReSound hallókészülékek technológiája

A ReSound készülékek 2,4 GHz-es, vezeték nélküli technológiával működik, amint széles körben használnak és általánosan elfogadnak nemcsak a hallókészülékek, hanem a vezeték nélküli telefonok, játékkonzolok, Wi-fi hálózatok, garázskapu nyitók és sok más hétköznapi tárgy esetében.
A készülékek vezeték nélküli technológiáját egy izolált nanotechnikán alapuló bevonat egészíti ki, ami megvédi a készüléket a nedvességtől, a párától és az izzadságtól, amik egyébként a készülék működését befolyásolhatnák. A nanotechnológiás bevonat a műszer összes elemét egy vékony védőréteggel fedi be, így a külső és a belső alkatrészek is védve vannak a káros környezeti hatásoktól. Ha nedvesség érné a készüléket, akkor gyöngyök formájában lepereg arról.
A távoli mikrofon design-ját úgy tervezték, hogy az kövesse a fül természetes formáját és javítsa az irányítottságot. Véd a zaj, a szél és a hang lokalizációja ellen. A távoli mikrofon segít fenntartani a hangok természetes hangzását.