Hallókészülékek fajtái

A Bernafon hallást segítő készülékek története.

0

HALLÓKÉSZÜLÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA - HALLÓKÉSZÜLÉK SZAKÜZLET

 

 

http://fundafon.hu/

dr. Süveges Kinga

fül-orr-gégész, audiológus

Szent Rókus Kórház
Szakrendelő Intézet
Audiológia Szakrendelés
1085 Budapest, Stáhly u. 7-9.
V. emelet 517.
Telefon: 06-70-376-4361

 

A Bernafon hallókészülékekről

hallókészülékA Bernafon hallókészülékek története

A Bernafon története nem sokkal a második világháború után kezdődött a Gfeller cégnél, Flamattban, Svájcban. A Gfeller vezetője, Hans Gfeller súlyos hallássérült volt és emiatt az igazgató fia és annak egyik diáktársa el kezdtek egy olyan készüléken dolgozni, ami Hans hallásproblémáira kínált megoldást.
1946-ban készül el az első modell, ami egy nagyobb dobozból és két akkumulátorból állt, amit két bőrtokban helyeztek el. Innen az elnevezés: A1 2-Pack. A készülékre hamarosan igen nagy lett a kereslet: 1949-ben már adásvételi szerződéseket írtak alá olasz, észak-afrikai és közel-keleti ügyfelekkel.
1975-re ezek az eszközök a cég teljes bevételének 20%-át jelentették ugyan, de a Bernafon legfontosabb termékei továbbra is a telefonok és telefonos rendszerek maradtak.
1987-ben az Autophon, a Gfeller AG, a Hasler és a Zellweger Telecommunications Asdcom néven egyesült. Az újonnan létrejövő csoport összesen 14.000 embert foglalkoztatott és a világ távközlési cégei között igen előkelő helyet vívott ki magának.
1992-ben további terjeszkedésre került sor: a Bernafon megvásárolta a német Robert Bosch GmbH cég hallókészülékekkel foglalkozó ágát, azonban a Bosch hallókészülék gyártásának integrálása és az ausztrál gyártósor egyidejű létrehozása túl nagy kihívást jelentett a viszonylag apró cégnek, így a Bosch később mégis különvált.
A William Demand csoport átvétele után a cég új székhelye Bern lett, majd
1995-ben a vállalat minden részlegét és csoportjának neve a Bernafon lett.
A terjeszkedést Japánban, Dániában és Svédországban folytatják, majd
2000-ben a Bernafon a kanadai Dahlberg Sciences Kft.-t is felvásárolja.
A kétezres években megkezdődik az értékesítés a lengyeleknél, a hollandoknál, a finneknél, a koreaiaknál, a kínaiaknál, a spanyoloknál és a törököknél és számos más országban a világon.

 

bernafon

A Bernafon hallókészülékek technológiája

A Bernafon készülékek a legmodernebb technológiával készülnek, a fül mögötti rész tökéletesen illeszkedik a fülre, annak méretéről függetlenül. Mivel a lehető legkisebb alkatrészekkel dolgoznak, ezért gyakorlatilag láthatatlanok ezek a készülékek. Azonban a súlyos halláskárosodással vagy nagyon szűk hallójárattal rendelkező emberek esetében érdemesebb az ITC vagy ITE modellek között választani, amelyek kicsit ugyan nagyobbak, mégis könnyebben kezelhetőek, mint a CIC (a legkisebb modell) készülékek, mert ezeket a program és a hangerő manuálisan állítható. Ám bármelyik modellt választhatjuk, hiszen mindegyik hangminősége és design-ja tökéletes.

A Bernafon hallókészülékek magas minőséget jelentenek a piacon.
A Bernafon készülékeinek megoldásai maximálisan összhangban vannak a nemzetközi előírásokkal, irányelvekkel és követelményekkel. Európában a Bernafon cég ISO9001 és ISO13485 tanúsítvánnyal rendelkezik. Minden Bernafon termék megfelel az európai orvosi műszerekre vonatkozó irányelvnek (94/42/EGK) és ezért CE jelöléssel látták el. Észak Amerikában a Bernafon termékeit az amerikai Food and Drug Administration is jóváhagyta, valamint Ausztráliában az ausztrál Therapeutic Goods Adminsitration is engedélyezte forgalmazását.